YEMEKHANELERDE COVID-19 ÖNLEMLERİ
Covid-19 ile mücadele kapsamında iş yerlerinde virüs bulaşma ihtimali en yüksek olan alanların başında yemek yerleri gelmektedir. Konu ile ilgili alınması gereken önlemlerin başında;
- İşyerine giriş ve öğlen yemeğine giriş esnasında ateş ölçme işlemlerinin yapılması,
- Yemek öncesi el yıkama işlemlerinin kontrol edilmesi,
- Yemek alanında da sosyal mesafenin korunması,
- Çalışanlar arasında en az 2 metre mesafe bırakılması,
- En az temasın sağlanması ve dezenfeksiyonun kolaylaştırılması açısından minimum ekipmanın (masa, sandalye, tuzluk, biberlik, peçeteliklerin) kullanılması,
- Yemek dağıtımında kullanılan ekipmanların (tabildot, kaşık, çatal vb.) tek kullanımlık hale getirilmesi,
- Ekmeklerin ve su dahil içeceklerin mutlaka tek kullanımlık paketlenmiş olarak getirilmesi ve dağıtılması,
- Yemek sonrası el yıkama işlemlerinin kontrol edilmesi
çok büyük önem arz etmektedir.
Yukarıdaki fotoğrafta Çin Halk Cumhuriyeti’nde virüs ile mücadele kapsamında yapılan uygulama en iyi örnek olarak gösterilebilmektir.
Virüs ile mücadelede dikkate alınmayan her önlemin en az 14 günlük iş bırakma anlamına geleceğinden ötürü maliyetleri değerlendirmeden tüm önlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.
Hep birlikte bu mücadeleden başarılı ile çıkacağız. Lütfen ilgili önlemleri iş yerlerimizde harfiyen uygulamaya çalışalım.